Масаж обличчя – популярна салонна процедура, яка має профілактичну, лікувальну та навіть пластичну дію. У нашій клініці його робить фахівець. Це відмінний спосіб покращення стану шкірних покривів, не вдаючись до радикальних заходів. Правильно виконаний масаж має тривалий ефект, дозволяє довго виглядати привабливо, що тягне за собою поліпшення самопочуття та емоційного настрою.

Користь масажу обличчя

Масаж обличчя є надзвичайно корисною процедурою. Головні плюси її виконання:

  • у зменшенні ймовірності появи зморшок;
  • відновлення мікроциркуляції крові;
  • усунення набряків;
  • покращення відтінку обличчя.

На замітку! Стимуляція кровообігу покращує насичення клітин киснем.

Підготовка до масажу обличчя стартує з очищення шкіри, видалення макіяжу, вмивання із застосуванням спеціального гелю та легких пінок.

Далі епідерміс розігрівається та обов’язково зволожується. Останній момент важливий для надання шкірі еластичності, зменшення ймовірності виникнення розтяжок та інших ушкоджень.

Важливо! Правильна підготовка до масажу дуже важлива, не варто нехтувати.

Популярні різновиди масажу обличчя

Масаж обличчя буває:

  • класичним;
  • лікувально-естетичним;
  • міофасціальним;
  • лімфодренажним;
    вакуумним.

У кожного різновиду свої особливості, про які чудово відомо фахівцю.

Класичний масаж найпопулярніший, до нього вдаються, коли епідерміс потрібно привести в тонус, поліпшити його зовнішній вигляд і відтінок. У ході такої процедури активізується приплив крові та відтік лімфи. Форма м’язів покращується за рахунок прямого та рефлекторного впливу, що сприяє їх зміцненню. У ході такого масажу застосовуються погладжування, розтирання та вібрації.

Можливі обмеження

Список протипоказань до виконання масажу обличчя невеликий, але вони все ж таки є. З такою процедурою краще почекати, якщо наявні хвороби шкіри. Вона протипоказана при вуграх, акне, запальних процесах, ушкодженнях на поверхні епідермісу. Ще одне обмеження пов’язане з наявністю численних папілом на обличчі.

Після нещодавно проведеного пілінгу чи хімічного чищення слід почекати кілька днів, щоб шкіра відновилася.

Ефективність масажу обличчя не викликає сумнівів. Ця процедура запобігає та усуває різні естетичні дефекти.

[Всього: 0 Оцінка клієнтів: 0]