Судинні зірочки на обличчі та різних ділянках тіла зараховують до естетичних дефектів. Важливо розібратися в причинах їхньої появи, дізнатися про існуючі способи лікування.

Що мається на увазі під куперозом

Під куперозом мається на увазі витончення судинних стінок, яке виявляє себе почервоніння. У більшості випадків ця проблема виникає на обличчі. Їй особливо схильні особи з тонкою чутливою шкірою. У таких людей капіляри розташовані близько до поверхні, тому судини добре візуалізуються.

Сама патологія не завдає дискомфорту, але все одно потребує лікування.

Чому з'являється купероз?

Судини не можуть витончитися одномоментно, є кілька факторів, що викликають:

Стінки судин також можуть стоншуватися при затяжних стресах і безсонні.

Способи лікування куперозу

Видалення судинних зірочок виконується декількома способами, але перш ніж приступити до лікування необхідно пройти обстеження.

Прекрасно зарекомендувала себе у боротьбі із судинними зірочками мезотерапія. Йдеться про підшкірне введення препаратів, що сприяють зміцненню стінок судин. Цю методику рекомендується застосовувати за незначних проявів патології.

Популярністю також користується лазерне видалення судин, його називають фотолікування. У ході такої процедури капілярами поглинається високоінтенсивне світлове проміння, що призводить до звуження судин. Для досягнення позитивного результату потрібно курс з 3-5 процедур. Ефект зберігається протягом 1-2 років.

Судинні зірочки також можна лікувати за допомогою електрокоагуляції, озонотерапії, пластичного масажу. Кожна методика має свої особливості.

Після усунення справжньої причини виникнення куперозу, ведення здорового способу життя можна не хвилюватися про його повторну появу.

[Всього: 0 Оцінка клієнтів: 0]