Кріоліполіз або лазерний ліполіз?

Апаратні методики корекції фігури стають дедалі популярнішими. Це – можливість без особливих зусиль з боку пацієнта, безболісно і безпечно позбутися від надлишків жирової тканини і скоротити обсяг жирової складки. Іншими словами – схуднути і скинути зайві кілограми.
По суті, апаратна косметологія по корекції фігури – це своєрідна ліпосакція без пошкодження шкірного покриву і без хірургічного втручання. Одними з найпоширеніших методів є лазерний ліполіз і кріоліполіз.

Кріоліполіз або лазерний ліполіз?

Лазерний ліполіз: особливості методу

В основі цього методу – фотобіомодуляція. Процедура лазерного ліполізу передбачає два етапи. Спочатку використовується холодний діодний лазер, довжина хвилі якого – 658 нм. Він точково спрямовується на жирові відкладення і розщеплює жирові клітини, перетворюючи їх в прості сполуки – жирні кислоти і гліцерин. Продукти розпаду вільно проникають через мембрани в міжклітинний простір, а звідти – через лімфатичну систему до тканин. Фізичні навантаження перетворюють ці сполуки в енергію. Відзначимо, що ліполіз в повному обсязі видаляє жировий прошарок, а зменшує її в обсязі. Після цього використовується вакуумно-роликовий апарат, в який також вбудований лазер. Він посилює циркуляцію лімфи і крові, активізує діяльність фіброластом, що, в свою чергу, сприяє синтезу колагену, а значить – пружності шкіри. За рахунок цього ліполіз дозволяє не тільки боротися з жировими відкладеннями, але і з целюлітом.

Кріоліполіз або лазерний ліполіз?

Як у будь-якої процедури, у ліполізу є свої переваги і недоліки.

Переваги лазерного ліполізу:

Безболісність процедури

Відсутність побічний ефектів і періоду реабілітації

Відсутність вимог до товщини складки: можна працювати з невеликим жировим прошарком, коли надлишки мінімальні

До недоліків лазерного ліполізу варто віднести:

Ефект настає тільки після 3-4 процедур

Для реального результату потрібен повний курси лазерного ліполізу (він складається з 8 сеансів, які проводяться двічі на тиждень)

Одна доба після лазерного ліполізу печінка працює з посиленим навантаженням, тому потрібна спеціальна дієтична їжа

Для досягнення результату і його закріплення потрібні фізичні навантаження (їх може замінити електростимуляція м'язів)

Кріоліполіз: нове слово в апаратної косметології

Кріоліполіз – це апаратна методика, яка ґрунтується на впливі холоду ні жирові клітини. Від тривалого впливу вони гинуть і розщеплюються – цей процес називається апоптозом.

Кріоліполіз або лазерний ліполіз?

Процедура проводиться наступним чином: на консультації фахівець проводить розмітку проблемної зони і відзначає місця фіксації жирової складки апаратом. Перед сеансом наноситься на шкіру спеціальний термальний гель, який захищає тканини від впливу холоду. Після цього апарат фіксує жирову складку в попередньо зазначених місцях, поміщає її в вакуум і спочатку розігріває шкіру, а потім знижує температуру до мінусової. Апарат автоматично вимикається, коли помічає змін в жировій тканині. Сама процедура тільки запускає процес апоптозу, він триває півтора місяця. Тобто в цей час жирові клітини розщеплюються на прості речовини і виводяться з організму. Робиться це самостійно, ніякі додаткові інструменти не потрібні. Перші результати процедури візуально помітні через два тижні, вони наростають протягом півтора місяців.

криолиполиз процедура

Переваги кріоліполіза:

Відчутний результат уже після першої процедури (скорочення товщини жирової складки до 3-8 сантиметрів, або 25% від її обсягу)

Безболісність процедури

Ефект вже після першої процедури

Відсутність побічних ефектів і посиленого навантаження на організм

Недоліки кріоліполіза:

Результат помітний через два тижні

Якщо на тілі є розтяжки, ефективність процедури знижується

Що вибрати: кріоліполіз або лазерний ліполіз? Особливості обох процедур наочно представлені в таблиці

Кріоліполіз або лазерний ліполіз?

І наостанок: Кріоліполіз або лазерний ліполіз? рекомендації фахівців

Найчастіше ЗМІ рекомендують покластися на думку вашого доктора в питанні вибору методики. Але ми вважаємо, що це все ж має бути вашим рішенням. Визначте для себе, які параметри для вас найважливіші: вартість, ефективність, безпеку, Відсутність побічних ефектів. І вибирайте варіант, який для вас буде оптимальним.

[Всього: 0 Оцінка клієнтів: 0]