Як видалити вросле волосся

Мода на постійне видалення волосяного покриву нерідко призводить до утворення такого косметичного дефекту як волоски, що вросли під шкіру. І для чоловіків, і для жінок такий прояв призводить не тільки до естетичної недосконалості, а й викликає болючі відчуття. У місці вростання починається запальний процес, з локальним підвищенням температури. Така симптоматика змушує задуматися як видалити волосся, що вросло. Важливо також розуміти причину появи неприємності, щоб видалене вросле волосся не вросло під шкіру знову.

Як видалити вросле волосся

Що таке вросле волосся і чи варто його видаляти

Перш ніж розглядати питання про те, як видалити вросле волосся на ногах або інших частинах тіла, варто розібратися, що це взагалі таке. Правильний ріст волосся передбачає, що вони спрямовуються з цибулини вгору, а значить ніяк не можуть виявитися врослими. Але неправильне видалення волосяного покриву може спричинити порушення напрямку зростання.

Врослі волоски – це захворювання, викликане внутрішніми чинниками чи бактеріями. Їх швидше можна віднести до естетичних дефектів, які приносять дискомфорт пацієнтові, але не спричиняють патологій. Незважаючи на це волоски, що вросли під шкіру, завдають незручності. Місце вростання легко визначити на око. Воно виділяється на шкірі почервонілим горбком у вигляді гнійника або запаленого вогнища. Сама волосина не завжди проглядається під шкірою, що призводить до неправильної постановки діагнозу.

Лікар-косметолог завжди може визначити причину почервоніння, що з’явилося, і зрозуміти, як видалити вросле волосся в зоні бікіні, пахв, на ногах або обличчі. Одна вросла волосина не становить особливої ​​проблеми, але, коли їх безліч, пацієнт відчуває фізичний та естетичний дискомфорт. Позбутися симптомів можна лише у професійній косметологічній клініці.

Як видалити вросле волосся

Симптоматика та причини вростання волосся

Самостійно поставити діагноз про неправильне зростання волосків можна за такими симптомами:

Головною причиною неприємних проявів є неправильне гоління чи епіляція. При видаленні може порушуватися напрям зростання, що призводить до вростання волосків. Воскова депіляція також може призвести до необхідності шукати відповідь, як видаляти вросле волосся в зоні бікіні або на інших ділянках тіла. Ослаблене волосся не може пробитися назовні і залишається рости під шкірою.

У чоловіків проблема найчастіше проявляється на обличчі – у зоні бороди чи щоках. Також може спостерігатися на голові, якщо її голять, і в пахвових западинах. Жінки частіше стикаються з цим проявом на ногах, у зоні бікіні та пахвах.

Найчастіше питанням як видалити вросле волосся на тілі задаються люди з темним волоссям. За своєю природою такі волоски жорсткіші, а сам шкірний покрив більш щільний, ніж у блондинів. Два цих фактори призводять до того, що волосся починає рости всередину, а не назовні. Якщо додати до природних факторів неправильне гоління або депіляцію, уникнути неприємних наслідків стає практично неможливо. Але і світлошкірі люди можуть стикатися з проблемою з тих самих причин.

Як видалити вросле волосся

Де можна видалити вросле волосся

Вибираючи клініку, де видалити врослого волосся, слід звертати увагу на ряд важливих моментів, зокрема на професіоналізм фахівців, які там працюють. У салоні краси Смас працюють косметологи, які мають освіту в даній сфері та великий досвід роботи за фахом.

Для косметологічного видалення вросла волосся під пахвою, на обличчі, ногах або в паху потрібно кілька процедур. У середньому потрібно 3-4 сеанси фото-, електроепіляції або лазерного видалення. Процес безболісний і вимагає підготовки.

Як видалити вросле волосся

Як видалити вросле волосся на обличчі та інших ділянках тіла

Розберемося як видалити вросле волосся в пахвинній ділянці або в іншій зоні. Самостійно розкривати папули чи пустули не рекомендується. Такі дії нерідко призводять до зараження і ще більшого запального процесу. Краще звернутися за вирішенням проблеми до професійних косметологів, особливо коли не знаєте, як видалити вросле волосся, якщо воно знаходиться глибоко від поверхні.

У клініках видалення врослих волосків виконується за допомогою:

В обох випадках важливо проводити санацію рани антисептиком та накладання пластиру для закриття рани.

Косметологи видаляють волоски, що вросли, за допомогою фотоепіляції, яка руйнує волосся світловим імпульсом. Людям зі світлим або сивим волоссям такий спосіб видалення не підходить. Для них проводиться процедура електроепіляції чи лазерне видалення.

У косметологічному центрі Смас можна не тільки видалити неприємний симптом, але й дізнатися, як видалити плями від волосся, що вросло.

[Всього: 0 Оцінка клієнтів: 0]